18

IMG_20160418_121027

Q: Emilie -> Ask
Ofte er en liten tilfeldighet gnisten som setter i gang en lengre tankeprosess. Kan du fortelle om noe som fikk deg i gang?

A: Ask -> Emilie
Det er vanskelig å peke ut én spesifikk gnist — hovedsakelig fordi jeg har så dårlig hukommelse, men også fordi gnistene har en tendens til å skli over i hverandre uten tydelige skillelinjer eller start- og sluttpunkt. Men ett tydelig startpunkt husker jeg: En bibliotekar skulle finne fram noen bøker for meg, og på veien bort til den riktige delen av biblioteket dro han plutselig ut en bok fra en hylle og lurte på om jeg ikke hadde lest den. Han så litt forbauset ut da jeg sa nei, og fortalte meg (selv om jeg aldri hadde møtt ham før) at den må man ha lest hvis man var interessert i slikt som jeg var. Boken het Gödel, Escher, Bach: An Eternal Golden Braid, skrevet av Douglas R. Hofstadter i 1979, og snakker på et vis om sinnet, kunstig intelligens, matematisk representasjon og rekursivitet fortalt i lys av logikeren Kurt Gödel, billedkunstneren M. C. Escher og komponisten J. S. Bach. Den ble min faste frokostlektyre, og var gnisten til en rekke tankeprosesser som ennå ikke har gitt seg.

Q: Ask -> Julia
I essayet ditt skrev du så fint om sentimentalitet, og jeg kom derfor over et av ordets opprinnelige betydninger: Å la følelsene føre en til sannheten (i hvert fall ifølge engelske Wikipedia). Er det for lite følelser i kunsten for tiden?

April 23, 2016
Skrevet av BA13

Legg igjen en kommentar

Kategorier: Kategorisert

Skriv inn din kommentar her

Navn

E-mail

Nettside